Sylvesterloop 2019

31 december 2019…

De tijd is weer aangebroken om na te denken over goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor velen zal ergens in het lijstje ook weer een sportief voornemen pronken. Maar waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar is begonnen terwijl je 2019 ook nog kunt afsluiten met de 40ste editie van de leuke, recreatieve en sportieve Sylvesterloop door Middelrode en Berlicum!?

Ook dit jaar organiseert Wielertrimclub ’t Goei Smoesje op 31 december de Sylvesterloop. Deze jubileumeditie willen we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom nodigen wij iedereen uit die 2019 op een gezellige en sportieve manier wil afsluiten!

De 58 leden van ’t Goei Smoesje, met als kledingsponsors ZZPR.nl, 2tCloud, Koudeservice Nederland en Coop Vinkel, hebben weer de nodige voorbereidingen getroffen om het evenement op Oudejaarsdag tot een succes te brengen. Gemeente St-Michielsgestel, EHBO, politie, sponsoren en alle overige partijen zijn wederom benaderd door de organisatie onder leiding van Rene Reijbroek, Jos Cooijmans en Toon Hubers.

Na vorig jaar met succes de paden van de wandelaars en de lopers te laten scheiden op landgoed Seldensate is besloten om dat dit jaar voort te zetten. Wij hopen dat de weergoden ons op 31 december gunstig gezind zijn zodat de wandelaars weer langs de vernieuwde loop van de Aa kunnen lopen. Hierdoor hebben de hardlopers deze dag vrij baan over het fietspad langs de Zuid-Willemsvaart.

Vanaf 11:00 is de inschrijving geopend en is het mogelijk om jouw startnummer te bemachtigen. Deelname is voor alle leeftijden van jong tot oud en voor elk mogelijk looptempo! Deelnemers hebben zelf de keuze om 1, 2 of 3 rondjes van 5,5 km af te leggen. Het startschot zal om stipt 13:00 worden gegeven bij De Moerkoal in Middelrode.

Kosten Syvesterloop

Deelnemers tot 14 jaar                 €2,00

Deelnemers vanaf 14 jaar            €4,00

Goede Doel

Ook dit jaar steunen wij de Stichting Super-G met een gedeelte van de opbrengst van de Sylvesterloop. De stichting organiseert jaarlijks een sportief toernooi in de regio ’s-Hertogenbosch. Iedereen met een verstandelijke beperking mag hieraan deelnemen en de volgende editie zal plaatsvinden op 7 juni 2020.

Naast de financiële bijdrage verzorgen de leden van ’t Goei Smoesje op deze dag ook een wielerwedstrijd voor de deelnemers aan dit fantastische evenement!

Geschiedenis 

De naam Sylvesterloop stamt van oorsprong af van de heilige Sylvester. In 314 was deze bisschop de eerste vredespaus van Rome. Hij kwam in het openbaar na de langdurige christenvervolging. Op 31 december 335 stierf Sylvester en is nadien de patroonheilige van huisdieren, de voederoogst en van een goed nieuwjaar.

Voor meer informatie over de Sylvesterloop kunt u mailen naar renereijbroek@gmail.com