Rosmalen, onder het motto, ‘Super G – wedstrijden, maar…

Het wielerparkoers is; Wielerbaan De Heuvelen, Nieuwkuijkseweg, Nieuwkuijk (juist buiten de bebouwde kom!).

Start 14.00 uur, over 45 minuten + 2 ronden 

Walter Pollet, wint zijn eerste koers door de favorieten uit het peloton van ID-Cycling te verslaan in de, ‘Super–G’ wedstrijd te Nieuwkuijk /Rosmalen

Een lange vent in een onooglijk blauw outfitt, koeste op het langs de wielerbaan gelegen fiets pad voorbij en dan nog wel op een crossfiets. Jozua van de Roest had het onmiddellijk gezien.

“Hé Lars Boom, ik wil met jou op de foto”. En… Lars Boom stopte en ging niet alleen met Jozua op de foto maar met heel het peloton van ID-Cycling. Het peloton van ID-Cycling genoot en Lars Boom niet minder. “Ik ga douchen en kom zo nog even langs voor de start” en een half uurtje later was Lars er weer met z’n (mooie) vrouw en twee kinderen.

Dit kan je allemaal overkomen wanneer je fietst in het peloton van ID-Cycling! 

Een rondje van al 25 jaar oud met overal gemakkelijk te nemen bochten met uitzondering voor de publieke tribune, wat vooral met een nat wegdek (te) scherp is. De finish is heel apart, zo’n 80 meter voor de finishlijn ligt er nog een klein flauw S-bochtje waar je sterk rekening mee moet houden. 

Een  mooie koers waarin vooral vooraan, snoeihard werd gereden. Zo wat half koers reden ze nog met z’n vieren vooraan en dat zou zo blijven met natuurlijk de nodige demarages tussendoor tot de eindsprint.

Wie van de vier ging dat winnen?

Walter Pollet, zeker niet, want die had de laatste ronden, “volle bak” op kop gesleurd. De slimme Joannathan Duinkerke, zat steeds op de ideale tweede  plek. Kevin Wester en Davy Mertens reden in 3e en 4e stelling.

Van ver zagen we Walter nog steeds op kop van de groep, Joannathan, zat in een, “zetel” langzaam maar zeker kwam hij aan de linker kant naast Walter, maar toen kwam het verradelijke, S-bochtje en daar werd de deur voor Joannathan dicht geklapt en reed een juichende Walter Pollet naar z’n eerst overwinning. Joannathan, werd 2e, Kevin was 3 en Davy pakte de 4e plaats. De tandem van Sven en Perry Megens werden 5, Sander Hummel, die de eerste van de drie koersen in dit weekend won werd 6e. Otto de Vriendt was 7, Jean Hamers 8, Marijn Stahl 9 en Auke van Dijk, pakte nog net de 10e plaats.

De enigste dame, Roxanne de Boeff, reed haar beste koers in haar nog korte wielrcarrriere, Roxanne, werd all-in 13e. Abiesh Raguthas, werd uitgeroepen tot de grootste pechvogel, Abiesh, kwam hard ten val juist voor de publiek tribune.

Uitslag van de koers over 45 minuten en 2 ronden van 1200 meter.

 1. Walter Pollet 3x, Hulst
 2. Joannathan Duinkerke 2x, Goes
 3. Kevin Wester 2x, Alkmaar
 4. Davy Mertens 2x, Oudenbosch
 5. Sven Megens / Perry Megens (tandem) 3x, Oud Gastel
 6. Sander Hummel 3x, Erica
 7. Otto de Vriendt 1x, Terneuzen
 8. Jean Hamers 1x, Fijnaart
 9. Marijn Stahl 3x, Terneuzen
 10. Auke van Dijk 1x, Deventer
 11. Justin …1x, Deventer
 12. Roxanne de Boeff (dame) 2x, Dordrecht
 13. Toon Dekkers 1x, Hoogerheide
 14. Jozua van de Roest 3x, Zuidhorn
 15. Danny Hadderingh 3x, Emmen
 16. Jonik … 1x, Deventer
 17. Abiesh Raguthas 1x, Deventer NDF 

Het vet gedrukte cijfertje achter de naam, geeft aan hoeveel koersen men heeft gereden in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016. 

Dit alles naar eer en geweten opgeschreven in de bedstee te 3wegen, op den 22e dag  van den 5e maand in het 2016e jaar onzes Heeren.

 

Wij doen mee aan Super-G!

Super-G is hét Bossche sportevenement voor Sporters met een Verstandelijke Beperking, met deelnemers uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage leveren aan deze mooie sportdag. 

Super-G is een spinn-off van Special Olympics nationale Spelen die in 2012 werden gehouden in ‘s-Hertogenbosch. Op 22 mei 2016 wordt alweer de 4e editie van Super-G gehouden. Dit jaar kunnen de volgende sporten worden beoefend: voetbal, badminton, basketbal, paardrijden, tennis en wielrennen. Er worden 300 tot 400 deelnemers verwacht. 

Onze vereniging draagt zorg voor het wielerevenement. Meer informatie over Super-G vindt u op de website www.super-g.nl.

Aanmelden voor het wielerevenement is nog mogelijk. Neem dan contact op met Jos Cooijmans, via tgoeismoesje@gmail.com.