Sylvesterloop 2017

Op 31 december wordt de 38e Sylvesterloop georganiseerd door Wielertrimclub ’t Goei Smoesje. De wielertrimclub met kleding sponsoren ZZPr.nl, Coop, PW Event Services en Van Kessel Op- en overslagbedrijf b.v. heeft 56 leden. De organisatie, bestaande uit Rene Reijbroek, Jos Cooijmans en Toon Hubers, is volop bezig en het draaiboek is aangepast naar 2017. Gemeente, EHBO, Politie, sponsoren etc. zijn weer benaderd voor een perfecte stratenloop in Middelrode. Leden van ’t Goei Smoesje zullen op oudejaarsdag zoals altijd het parcours uitzetten, zodat er om 13.00 uur gestart kan worden. Peer van de Ven zal vanaf 12.30 uur de microfoon ter hand nemen om de Sylvesterloop live te verslaan.
De Moerkoal is uiteraard weer gastheer voor de organisatie, lopers, EHBO etc. We hopen net als voorgaande jaren op minimaal 800 deelnemers. Voor het derde jaar zal de Super-G sportdag voor verstandelijk beperkten het goede doel zijn. Wij steunen dit doel financieel en wij organiseren die dag het onderdeel fietsen voor verstandelijk beperkten.

Wij dagen iedereen uit om met zoveel mogelijk kennissen / familieleden het jaar sportief af te sluiten door deelname aan deze stratenloop. Meedoen kan voor alle leeftijden en ieder loopt in zijn eigen tempo. De afstanden zijn 5,5-, 11- en 16,5 km. Je doet mee door je in te schrijven en aanwezig te zijn. Ook zijn er dit jaar weer prominente lopers aanwezig.

Datum 31 december a.s. en het startschot is om 13.00 uur bij het Dorpshuis De Moerkoal aan de Driezeeg 20 te Middelrode.
Inschrijfgeld tot 14 jaar € 2,00 en boven 14 jaar € 4,00

Inschrijven vanaf 11.00 uur op de dag zelf.

Tot ziens op Oudejaarsdag. 

Voor meer informatie Rene Reijbroek renereijbroek@gmail.com

 Wielertrimclub ’t Goei Smoesje. 

Geschiedenis 

De naam Sylvesterloop stamt van oorsprong af van de heilige Sylvester. In 314 was deze bisschop de eerste vredespaus van Rome. Hij kwam in het openbaar na de langdurige christenvervolging. Op 31 december 335 stierf Sylvester en is nadien de patroonheilige van huisdieren, de voederoogst en van een goed nieuwjaar. De Sylvesterloop wordt op vele plaatsen in Nederland gelopen. De bekenste in Nederland is de Sylvesterloop in Soest waar de wereldtoppers lopen. Ook in Sao Paulo te Brazilie wordt jaarlijks de Sylvesterloop gelopen.

In 2004 heeft ’t Goei smoesje voor de 25e keer de Sylvesterloop georganiseerd. De Sylvesterloop is er voor iedereen die het jaar sportief af wil sluiten. Of men nu een moeder met de kinderwagen is, een echte trimmer of wil deelnemen samen met de hond, iedereen mag zich inschrijven. Tijdens de eerste edities van de Sylvesterloop werd er gelopen op Seldensate waar een parcours van 1 kilometer lengte op het landgoed was uitgezet. Naarmate het aantal deelnemers groeide werd ook de ronde uitgebreid. Inmiddels vormt het dorpshuis de Moerkoal alweer vele jaren het hart van een vaste ronde door en rond Middelrode. In het topjaar kwamen 1800 lopers aan de start. De afgelopen jaren zijn er zo’n 600 tot 800 deelnemers aan de startstreep te vinden. Buurtverenigingen, vriendenclubs uit o.a. Berlicum, Sint Michielsgestel en Rosmalen laten zich inschrijven.

Ieder jaar word een deel van het inschrijfgeld van de Sylvesterloop aan een regionaal goed doel geschonken. Zo hebben in het verleden o.a. Stichting Huifbed, Actie Polen, Afrika Nu al een mooi bedrag mogen ontvangen. Er worden vooral instanties gesteund die geen subsidie ontvangen en geheel afhankelijk zijn van vrije giften. Zulke organisaties wordt met veel plezier een steuntje in de rug gegeven.

Parcours

Sponsoren

Zonder sponsoren is het niet mogelijk om een Sylvesterloop te houden. Via deze weg willen alle leden van WTC ’t Goei Smoesje hun dank uitspreken voor de verkregen medewerking bij de Sylvesterloop aan het adres van;

H. Peijnenburg Smederij, Brozus Truckparts, Wim Pennings Loodgietersbedrijf, Marc Molenaar Hovenier, Kivada Wielersport, Jos van Boxtel Autobedrijf BV, ZZPr.nl, Bouwbedrijf Steenbergen b.v., Texaco van Zoggel, Rabobank de Dommel-Aa, GWS de Schoonmaker BV, Flexi Investment Promolinq, Schellings Autoschade BV, Van der Fluit Assurantien BV, Caliz BV, Sam en Moos BV, Wonders Metaal BV, Bigbirdmedia.nl , Brouwers Groenprojecten, ETB Welvaarts BV, Gebr. v.d. Steen, Adm.kant. C. v. Iersel, Jo Spierings Schoenen en Sport, Kubus, Van der Steen v. Breugel b.v., SK Natuursteen b.v., Harolds Outlet, Blezi Cosmetics, Jacobushof Lennisheuvel, Fred Schols Fysiotherapie, Vijverberg Hovenier, Nettinga Koudeservice, Van Hooft Bedrijfswagens, Hanenberg Las- en Constructie werken, Van der Donk Sierbestrating, Fokbedrijf Jan Schimmel, Drukkerij Voets, Coop, Born Sport, Loperscompany van Jan Struik, Bakker Strik, Loonbedrijf Westerlaken, De Moerkoal, Lokaal 7, Politie Brabant Noord District AA en Dommel, Gemeentebestuur, Gemeentewerken, EHBO de Damiaan, Parcoursaanwonende.